Üdvözöljük a

Társadalmi egyeztetés - Egyajánlatos közbeszerzésekről szóló kérdőív

honlapján!

-

Társadalmi egyeztetés - Egyajánlatos közbeszerzésekről szóló kérdőív

Szerző: Dera | 2021. április 8.

Magyarország Kormánya elkötelezett a hazai közbeszerzések átláthatóságának és hatékonyságának folyamatos javítása, a mikro-, kis- és közepes vállalkozások közbeszerzésekben való részvételének elősegítése és a közbeszerzésekben a verseny szintjének növelése iránt. Ezen célok elérésének indikátora - többek között - az egyajánlatos közbeszerzési eljárások számának az összes eljáráshoz viszonyított aránya, amellyel kapcsolatban Magyarország Kormánya a 1027 /2021. (II. 5.) Korm. határozatban fejezte ki elkötelezettségét amellett, hogy az egyajánlatos közbeszerzések arányát 15%­nál alacsonyabb mértékűre csökkentse. 

>>>

A fent említett cél megvalósításának elősegítése érdekében a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkársága társadalmi egyeztetést indított annak érdekében, hogy az egyajánlatos közbeszerzési eljárások magas előfordulási arányának okait feltárja.


A társadalmi egyeztetés keretében Helyettes Államtitkárságunk megbízásából kérdőíves felmérés készül. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagjainak véleménye és válaszai kiemelten hasznos visszajelzést jelentenek a kutatás során.

 

A kérdőív az alábbi hivatkozás alatt érhető el, annak kitöltésére 2021. április 9-ig van lehetőség.

 

https://corvinus.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_aXYvDTk0pD8VmDA