Üdvözöljük a

Tájékoztatás a fenntartható vállalatirányításról szóló uniós konzultációról

honlapján!

-

Tájékoztatás a fenntartható vállalatirányításról szóló uniós konzultációról

Szerző: Dera | 2020. november 4.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a fenntartható vállalatirányításról. A jövőre bemutatni tervezett jogszabály célja arra ösztönözni a vállalatokat, hogy üzleti döntéseik során vegyék figyelembe a környezeti, a társadalmi, az emberi és a gazdasági hatásokat, és a rövid távú pénzügyi nyereség helyett a hosszú távú, fenntartható gazdasági értékteremtésre összpontosítsanak.

>>>

Győri Enikő EP képviselő asszonytól kapott előzetes információk alapján a bizottsági tervek a vállalatok számára az adminisztratív terhek növekedésével járnak, hogy nagyobb vállalati átláthatóságot biztosítsanak, és egyúttal nagyobb beleszólást is engednek a vállalatvezetésbe. A szabályok be nem tartása esetére pedig szankciók bevezetését irányozzák elő.

 

A Bizottság 2021. február 8-ig várja a válaszokat az alábbi elérhetőségen:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12548-Sustainable-corporate-governance/public-consultation

 

Fontos, hogy a konzultáció elérhető magyar nyelven is, azonban az oldal nyelvét át kell állítani magyarra az oldal felső sorában (középen), mert mindig automatikusan az angol nyelvű oldal töltődik be.