Üdvözöljük a

Szép kártya összeg felhasználása, teraszok nyitása

honlapján!

-

Szép kártya összeg felhasználása, teraszok nyitása

Szerző: Dera | 2021. április 18.

A Magyar Közlöny 63. számában megjelent a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. kormányrendeletet módosító 178/2021. kormányrendeletet, amely alapján a 76/2018. kormányrendelet a következő 22. §-sal egészül ki:
A rendelet kimondja, hogy az alászámlákra utalt juttatások felhasználása megváltozik, a szolgáltató egy másik alszámlán lévő egyenleget is elfogadhatja.
>>>

Továbbá ugyanezen Közlönyben megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatáról szóló rendeletmódosítása. A Kormány 175/2021. (IV. 15.) Korm. rendelete 1. A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosítása 1§-ában olvasható a teraszok fokozatos újranyitása.


A rendelet kimondja hogy:
• A teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az ott tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen.
• A kormányrendelet szerint a védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni. A szabályok be nem tartása esetén a vendéglátó üzlettel szemben 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár a vendéglátóhely bezáratása is elrendelhető. A szabályokat be nem tartó vendéggel szemben pedig szabálysértés esetén 5 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő pénzbírság is kiszabható.
• Új információ, hogy a mellékhelyiségeket a vendégek is használhatják, azonban a rendeletben leszögezik, hogy a vendéglátó üzleten belül a megrendelt étel, illetve ital fogyasztása tilos.
Fontos kiemelni, hogy a védettségi igazolványok nem szükségesek a teraszok használatához (ezt a rendelet nem említi), amit Gyulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón szóban megerősített.


A terasznyitásról részletesebben ebben a cikkben olvashat:
https://hvg.hu/gazdasag/20210415_rendelet_iskola_nyitas_terasz

 
Csatolt állományok: