Üdvözöljük a

ORME - Együtt erősebbek vagyunk

honlapján!

-

ORME - Együtt erősebbek vagyunk

Szerző: Dera | 2021. november 30.

Az Országos Roma Munkavállalók Egyesület fő célja a romák szociális-gazdasági helyzetének javítása, gazdaságélénkítő tevékenységek végzése egy társadalmi vállalkozáshoz hasonlóan. Az alapszabályban megfogalmazott cél, hogy a gazdasági tevékenységekből befolyt profitot hogyan invesztálják az oktatásba, képzesekbe, kultúrára. Az Egyesület tehát egy multiszektorális szövetkezeti formában mükődik. Ehhez íródik a Kollektív Érdekképviseleti Stratégia, melynek első lépése, hogy az általuk már felkutatott hátrányos helyzetű roma munkanélkülieket foglalkoztatni tudjok.

>>>

Az Egyesület egyik elsődleges célja a hátrányos helyzetű roma munkavállalók foglalkoztatása. Szociális-gazdasági politikája azon alapszik, hogy minél szélesebb körben a roma foglalkoztatás egységes legyen.


- Az Egyesület nem nonprofit jellegű, működése a Társadalmi Vállalkozások elvén jött létre.
- Önellátó érdekképviseleti formára törekszik, amely nincs kitéve a normatív támogatásoknak, adományoknak, ezáltal folyamatosan és hosszútávon működőképes tud lenni.
- Mint munkaerő-kölcsönző a hátrányos helyzetű, munkanélküli romák számára munkahelyek biztosítására törekszik.
- Munkavállalás formája minden esetben alvállalkozói jogviszonyban történő megrendelés-teljesítés.
- A program arra épül, hogy dolgozzunk, amivel amellett hogy profitot termel Egyesület, rögtön egy, a munkavállalói réteg képviseletét is ellátja, a profitot pedig tudja fordítani az alapszabályban megfogalmazott módon oktatásra, kultúrára, képzésre, létrehozva ezzel egy autonóm döntéshozatali rendszerrel bíró demokratikus szerveződést, multiszektorális szövetkezeti formát.

- Az Egyesület törekszik a teljes digitalizációra, partnermodul használatára, illetve arra, hogy lehető legtöbb dolgot online tudjunk intézni, tárolni legyen szó a munkavállalók adatairól, bizonyítványairól, engedélyeikről, vagy az Egyesület eszközparkjáról.

- Kooperációra törekszik az Ipari Kamarákkal, és a Foglalkoztatási Osztályokkal is a munkaerő-piacon való mélyebb beágyazódásunk érdekében.

 

Csatolt állományok: