Üdvözöljük a

MNB konjunktúra felmérés

honlapján!

-

MNB konjunktúra felmérés

Szerző: Dera | 2021. június 17.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

>>>

Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy támogatták az MNB munkáját eddigi felméréseink lebonyolításában. Együttműködésüknek köszönhetően a válság kezelését célzó intézkedések kidolgozásánál a jegybank vezetői több ezer vállalat válaszait ismerhették meg.

Eddigi felméréseink eredményei megtalálhatók az MNB honlapján a sajtóközlemények között. A legfrissebb publikáció az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el.

 

Konjunktúra felmérés - Az MNB vállalati felméréseinek eredményei

 

Az általános üzleti hangulat hiteles és aktuális követése céljából az MNB felsővezetése havi rendszereséggel tervezi megvalósítani a vállalati konjunktúra felmérését. Annak érdekében, hogy a felmérés széles körben lefedje a hazai vállalati szektor aktuális helyzetét és várakozásait, ezúttal is szeretnénk közreműködésüket kérni a felmérés lebonyolításában.

Kérjük Önöket, hogy a mellékelt kísérőlevelet továbbítsák az Önökkel kapcsolatban álló vállalatok illetékes munkatársainak, és ösztönözzék őket a levélből elérhető rövid kérdőív kitöltésére 2021. június 30-ig.