Üdvözöljük a

LIFE Program 2022. évi pályázati felhívásai

honlapján!

-

LIFE Program 2022. évi pályázati felhívásai

Szerző: Dera | 2022. május 25.

A LIFE Program Európai Uniós forrásként kifejezetten támogatja a környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket.

2021. május 17-én lépett hatályba a megújult LIFE Programról szóló 2021/783/EU rendelet, amely szerint a program 4, külön költségvetéssel rendelkező alprogramból áll: >>>

  1. Természet és biológiai sokféleség
  2. Körforgásos gazdaság és életminőség
  3. Az éghajlatváltozás mérséklése és alkalmazkodás
  4. Tiszta energiára való átállás

 

A természetvédelem.hu leírása szerint 75% uniós támogatás kapható, amennyiben a pályázat kizárólag prioritás élőhelytípusok vagy fajok megőrzését célozza. 67% uniós támogatás érhető el, amennyiben a pályázat prioritás és nem-prioritás élőhelytípusok vagy fajok megőrzését célozza, de egyértelműen a prioritás élőhelyekre vagy fajokra fókuszál, oly módon, hogy a legtöbb akció kifejezetten a prioritás élőhelyeket vagy fajokat célozza, a természetvédelmi helyzetük konkrét és közvetlen javítását idézve elő.

 

A PwC Magyarország tájékoztatása szerint az alábbi szakterületeken van lehetőség a források megpályázására:

  1. klímaváltozás és klímaadaptáció,
  2. körforgásos gazdaság és életminőség (a természeti és épített környezetben),
  3. természetvédelem és biodiverzitás.

 

Szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy a természtevédelem.hu linkje csak a program leírása miatt került megosztásra, a pályázat friss információiról, illetve a határidőkről a LIFE Program honlapján tájékozódhat, mely ide kattintva érhető el.