Üdvözöljük a

EMAP koncepció véleményezése

honlapján!

-

EMAP koncepció véleményezése

Szerző: Dera | 2022. június 2.

A Pénzügyminisztérium célja a foglalkoztatói adatszolgáltatás egyszerűsítése. Ezzel kapcsoltban Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár elmondta, a vállalkozások jelenleg az éves bevételük 1,7 százalékát fordítják adminisztrációs költségekre. Ez az összeg azonban az új rendszer bevezetésével jelentősen csökkenthető lesz a tervek szerint, emellett pedig nőne a vállalkozások versenyképessége is.

A rendszer bevezetésének célja, hogy az egy csatornás rendszeren beérkező információk alapján az állam készítse el a szükséges bevallásokat és adatszolgáltatásokat. >>>

Államtitkár úr elmondta, hogy a csökkenő adminisztrációs terhek nem csak a hazai vállalkozásoknak egyszerűsíti az életét, hanem vonzerővel bírhat a külföldi befektetők számára is.

A Pénzügyminisztérium számára fontos, hogy a szakértők által kialakított koncepciót a vállalkozók is véleményezzék. A véleményeket 2022. június 10-ig várják a emap_velemeny@pm.gov.hu e-mail címre.

 

A foglalkoztatói adatszolgáltatási kötelezettségek egyszerűsítéséről szóló koncepció dokumentumai az alábbi linken érhetőek el:

  1. szakmai anyag (pdf),
  2. összefoglaló prezentáció (pdf),
  3. korrektúrázható változat és mellékletek (zip).

 

A Pénzügyminisztérium sajtóhírét ide kattintva olvashatják el.