Design Management Díj

Szerző: Dera | 2021. május 5.

Ajánljuk figyelmébe a Magyar Formatervezési Tanács aktuális pályázatát, a Design Management Díj felhívását. A járványügyi helyzet okán idén is egyszerűsített benyújtással, postai helyett elektronikus úton várják mind a magánszemélyi jelöléseket, mind a szervezetek nevezését.

>>>

A 2009-ben alapított Design Management Díjat a Magyar Formatervezési Tanács azzal a céllal hívta életre, hogy elismerje azokat a szervezeteket, melyek példaértékű eredményeket és sikeres működési modelleket mutatnak fel a designmenedzsment hatékony projekt és szervezeti integrációja révén, valamint hazai és nemzetközi szinten is felhívták magukra a figyelmet.

 

Évente bruttó 1 millió forintban részesülhet a legkiválóbbnak ítélt vállalat, intézmény. Elismerő oklevélben részesülnek a bírálóbizottság által szintén kimagaslóan eredményesnek ítélt gazdálkodó szervezetek.

 

A Díjra azon szervezetek nevezését várják, amelyek magukénak vallják a Díj által közvetített értékeket, ezen működési elvek alkalmazását sikerük fontos elemének tartják.

A Design Management Díjon a nevezés, egyidejűleg a dokumentáció beküldésének határideje:
2021. június 1.

 

A Díjra emellett magánszemély is jelölheti a látókörébe eső, a fenti célokat megvalósító, elismerésre méltó teljesítményt nyújtó gazdálkodó szervezeteket, intézményeket.

A jelölés határideje: 2021. május 10.

A körülmények okán mind a magánszemélyi jelöléseket, mind a szervezeteknek elegendő elektronikusan beküldeni a mfti@hipo.gov.hu e-maicímre.

 

A díjra jelölhető, illetve nevezhet minden olyan jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, cég, szervezet, intézmény (a továbbiakban együtt: szervezet), amelynek székhelye Magyarország területén van. A díjat elnyerheti bármilyen termelő vagy szolgáltatásokat nyújtó szervezet, amely a jelen felhívást megelőző 3 évben végzett tevékenysége során a designmenedzsment stratégiai alkalmazásával példamutató eredményt ért el.

 

A Pályázati Felhívás és a Kérdőív digitális változatát az alábbi címeken találják:
https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/onlinefelhivas_dmd2020_2.pdf
https://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/kerdoiv_online_dmd2020_.pdf

 

A pályázattal kapcsolatos további részletek, valamint a korábbi évek elismertjei ITT érhetők el.

 

A Design Management Díj pályázatról további tájékoztatást a Magyar Formatervezési Tanács Irodája és Kohut-Jankó Anna nyújt anna.janko@hipo.gov.hu e-mailcímen.