Capture The Flag 153 +1 – kiberbiztonsági versenyfelhívás fiataloknak

Szerző: Dera | 2020. november 4.

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter az MKIK-t is megkereste egy lengyel szervezésű, V4-es országok fiataljainak meghirdetett kiberbiztonsági versennyel kapcsolatosan.

>>>

A lengyel Igazságügyi Minisztérium Kiberbiztonsági Intézete és a minisztériumhoz tartozó Institute of Justice szervezésében kerül megrendezésre a Capture The Flag „153 +1” elnevezésű verseny, melyet olyan fiataloknak szánnak, akiket érdekel a kiberbiztonság kérdésköre, és szeretnének fejlődni, versenyezni a témában.

 

Az esemény alapvető célja, hogy népszerűsítse a kiberbiztonság témakörét, és hogy felhívja a figyelmet a 21. század informatikai kihívásaira, veszélyeire. A verseny két részből áll, az első, online fordulót követően a döntőt - a legjobb 20 csapat részvételével - Varsóban rendezik meg. Az online selejtezők november 9-től 20-ig zajlanak majd, a döntőt pedig december 3-tól tartják meg.

 

A versenyen résztvevők számos területen mérhetik össze tudásukat, többek között kriptográfiai fejtörők, vagy például szoftverek visszamodellezésével (reverse engineering) kapcsolatos feladatok várják a versenyzőket.

 

Az első három helyezett az alábbi díjázásban részesül:

- első helyezett: 10.000 lengyel Zloty (~750.000 Ft)

- második helyezett: 5.000 lengyel Zloty (~375.000 Ft)

- harmadik helyezett: 2.500 lengyel Zloty (~180.000 Ft)

 

Az eseményről az alábbi linken lehet tájékozódni:

153plus1.eu/en/en_index.html