Üdvözöljük a

C. alprojekt - Gyakornoki program

honlapján!

-

C. alprojekt - Gyakornoki program

Szerző: Gödrei Zoltán | 2014. július 22.

 C. alprojekt – GYAKORNOKI PROGRAM          

A pályázat keretében azon mikro-, kis- és középvállalkozások projektjei kaptak támogatást, amelyekben

1. a pályázó vállalta olyan fiatal, szakképesítéssel rendelkező pályakezdő alkalmazását, aki 25 év alatti, első szakképesítését szerezte nappali tagozatos oktatásban, és saját szakmájában még nem dolgozott. A foglalkoztatás olyan munkakörben történhet, amelynek betöltésére a pályakezdőt megszerzett szakképesítése kifejezetten képesíti.

2. a pályázó vállalta, hogy a célcsoporttagot legalább a mindenkori garantált bérminimumnak megfelelő munkabérrel alkalmazza a támogatott 9 hónap alatt, továbbá az azt követő legalább 4,5 hónap kötelező továbbfoglalkoztatási időszakban.

3. a pályázó vállalta, hogy projekt megvalósítása során megjelöl egy szakembert, aki mentorként utógondozó, segítő, értékelő szerepkört tölt be a tapasztalatokkal még nem rendelkező pályakezdő fiatal mellett.

 

A pályakezdő gyakornokok támogatására a Kereskedelmi és Iparkamarák -köztük a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara- által megvalósított, TÁMOP-2.3.4.B-13/1 jelű, ’Dolgozva tanulj’ című kiemelt program keretein belül kialakított tanácsadói hálózat munkatársai nyújtanak szakmai és módszertani segítséget a gyakornokokat fogadó vállalkozások mentorai, gyakornokai részére.

 

2014. május 31-én lejárt a beadási határideje a TÁMOP-2.3.4.A-13/1 kódszámú „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” című könnyített elbírálású pályázatnak.

 

2016-ban várható a sikeres gyakornoki program folytatása a GINOP 5.2.4. Gyakornoki program a pályakezdők támogatására című elhelyezkedést segítő pályázat keretében.

 

A projekt mentora a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál:

 

Vidáné Hévizi Bernadett

 

Elérhetősége:

Tolna  Megyei  Kereskedelmi és Iparkamara                    

7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefonszám: 74/411-661

Fax: 74/411-456

E-mail: vhbetti@tmkik.hu

Honlap: www.tmkik.hu

 

A GYAKORNOKI PROGRAMHOZ KAPCSOLÓDÓ HELP DESK RENDSZER AZ ALÁBBI LINKEN ÉRHETŐ EL:

 http://tamop.isziir.hu/helpdesk/www/index.php

 

 A „Help Desk” jellegű szolgáltatásunk a vállalkozások adminisztrációit végzőinek, a gyakornokok és mentoraik gyakornoki programba lépéséhez, valamint a vállalkozások és a gyakornokok közötti kapcsolatfelvételhez, információ jutásához ad segítséget.

Az alábbi területekre terjed ki az online „Help Desk” szakmai segítségnyújtás:

gyakornok keresés

gyakornoki munkahely keresés

gyakornokok munkáját támogató mentorok szakmai-módszertani segítése

gyakornoki programhoz kapcsolódóan szakképzést érintő online tájékoztatás, tanácsadás

oktatási intézmények részére tájékoztatás a gyakornoki programba lépés lehetőségeiről

szakmai információs anyagok nyilvánossá tétele

 

 

uj_logologo