Üdvözöljük a

SzakmAréna

honlapján!

-

kép

 

A SzakmAréna elnevezésű rendezvényt 2018. október 16-án első alkalommal, bevezető jelleggel szervezte meg a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Célunk, hogy a megyénkben tanuló, pályaválasztás előtt álló diákoknak betekintést biztosítsunk a szakmák világába.

 

 

>>>

 

Szekszárdon, a Piac téren és a Placc Közösségi térben 16 szakma mutatkozott be tolna megyei gyakorlati képzőhelyek közreműködésével. A rendezvényen a tanulók nem csupán szemlélődhettek, hanem aktív részesei lehettek egy-egy munkafolyamatnak, szakmabemutató filmeket tekinthettek meg, és minden kérdésükre választ kaptak a képzőhelyek képviselői, valamint a kamara pályaorientációs és tanulószerződéses tanácsadói által.

                                                                                                       

A minisztériumi támogatással megvalósuló rendezvény arra is lehetőséget biztosított, hogy a vidéki, és a városban messzebb található iskolákból érkezőket külön buszjáratokkal szállítsuk a helyszínre. Az előzetes szervezés alapján 12 vidéki és 8 helyi iskola 5 turnusban érkezett a SzakmArénéra, emellett a nap folyamán további csoportokat is fogadtunk, így több mint 700 diák és kísérő pedagógus lehetett részese a programnak.

 

Köszönetet kell mondanunk a rendezvényen közreműködő képzőknek a különböző szakmák bemutatásban nyújtott gyakorlati segítségükért és támogatásukért:

  

Képző szervezet

Bemutatott szakmák

Ács és Állványozó Kft.

festő, mázoló, tapétázó

Aranyi és Társai Hegesztő Iskola Kft.

hegesztő

P’-AutóCity Zrt.

autószerelő

Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet

ápoló

Both Cukrászda

cukrász

Elektrolit Kft.

villanyszerelő

Gyugyi Tamás Faipari Kft

Miklós József ev.

asztalos

Alimentál 91 Rendezvényszervező Kft.

szakács, pincér

HŐ-CSŐ 1998 Kft.

központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő

JAKO Fémárugyár Kft.

gépi forgácsoló

Mester Kft.

kőműves

Szőts Lajos ev.

járműfényező, karosszérialakatos

TAILOR Tanoda Kft.

női szabó

Váradi Metál Kft.

hegesztő, épület- és szerkezetlakatos

 

Külön köszönet illeti a rendezvény ötletgazdáját, Sebestyén Gyulát, az Elektrolit Kft. vezetőjét a szakmai és gyakorlati támogatásért, amely nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre.

 

A rendezvényen résztvevő diákok között egy értékes Tablet-et sorsoltunk ki. A sorsolást és a szerencsés nyertes nevét az alábbi felvételen megtekinthetik, a nyertesnek ezúton is gratulálunk!

 

A jövőre nézve Szekszárdon minden évben, de emellett több térségben (pl.: Tamási és Dombóvár környékén) is tervezzük megvalósítani a SzakmArénát.

 

A kisorsolt tabletet átadására október 24-én kerül sor.

 

A sorsolás:

 

A rendezvényől készült képek az alábbi linken tekinthetők meg:

https://photos.app.goo.gl/pQDDyWyk9exWFdCG8