Kibővült a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának feladatköre

2014. október 21.

A kutatás-fejlesztésről és a technológiai innovációról szóló 2004. évi CXXXIV. törvény (innovációs törvény) értelmében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) hatásköre 2012. január 1-jei hatállyal kibővült a kutatás-fejlesztési tevékenység minősítésére vonatkozó feladatkörrel.

Az SZTNH ezen új feladatát elsődlegesen a vállalkozások által önkéntesen és opcionálisan kezdeményezhető előzetes minősítési eljárás lefolytatása jelenti. Ennek keretében az SZTNH arról nyilatkozik, hogy az ügyfél által benyújtott dokumentáció alapján a - kérelem benyújtását követően megvalósítandó - projekt vagy projektrész kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősül-e. Az SZTNH által jogerős határozatban kutatás-fejlesztési tevékenységnek minősített projektet más hatóságnak is ilyennek kell tekintenie. Ha az adózó a K+F tevékenység minősítését is igénylő feltételes adó-megállapítási kérelmet terjeszt elő, kötelezően csatolnia kell az SZTNH előzetes minősítést tartalmazó határozatának másolati példányát.

 

A folytatásért kattintson!

Idén 20 éves az Opten Kft.

2014. október 14.

Előfordult már Önnel, hogy

 

 

  • cége számláját késve, vagy egyáltalán nem fizették ki?
  • későn tudta meg, hogy üzleti partnere már többeknek tartozott?
  • szerette volna tudni, hogy tárgyaló partnere milyen cégekben érdekelt?
  • 2 percen belül szeretett volna áttekintő információkhoz jutni egy adott cégről?
  • későn szerzett tudomást arról, hogy régi ügyfele felszámolás alá került, elköltözött vagy tulajdonost váltott?

 

INNOTRADE 2014 - Felhívás rendezvényre

2014. október 2.

 

A Nemzeti Innovációs Hivatal egyik legfőbb feladata a hazai kutatás-fejlesztés és innováció nemzetgazdasági szintű ösztönzése, a hazai start-up ökoszisztéma kialakításának szakmai támogatása, a vállalkozói szféra hálózatosodásának előmozdítása. E misszió elérésének céljából a Nemzeti Innovációs Hivatal második alkalommal szervezi meg 2014. október 16-17. között az INNOTRENDS HUNGARY 2014 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást!

 

 

 Rendezvény helyszíne:
Budapest, Akvárium Klub (1051 Budapest, Erzsébet tér 14.)
Rendezvény időpontja: 2014. október 16-17.

Felhívás a WorldSkills Sao Paulo 2015 ifjú szakemberek versenyének a válogató versenyeire - LETÖLTHETŐ MELLÉKLETTEL

2014. szeptember 8.

Tisztelt Olvasó!


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, végzős szakközép- és szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat Magyarország képviseletében 2015-ben a Brazíliai Sao Paulóban megrendezésre kerülő, a „Szakmák Olimpiájának” is nevezett WorldSkills világversenyen.

 

További részletek a letölthető mellékletben!

Tájékoztató az Iparjogvédelmi Szakértői Testület munkájáról

2014. szeptember 12.

Tisztelt Partnerünk!

 

 

 

Engedje meg, hogy levelemmel figyelmébe ajánljam azokat a lehetőségeket és előnyöket, amelyeket a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala mellett működő Iparjogvédelmi Szakértői Testület szakértelmének igénybe vétele nyújthat valamely iparjogvédelmi jogvitás ügyben, vagy e jogok gyakorlásával kapcsolatban egyébként felmerülő iparjogvédelmi szakkérdés tisztázása, az adekvát döntés megalapozása érdekében.

Közlemény hálózatkorszerűsítési munkálatokról – Magyar Telekom

2014. október 20.

Tisztelt Olvasó!

 

 

A Magyar Telekom Nyrt. tájékoztatása szerint 2014. október 30-án reggel 5, valamint délután 5 óra között hálózatkorszerűsítési munkálatokra kerül sor. A műszaki rendszer felújítása miatt a jelzett napon az Ön telefon és ISDN szolgáltatásának működésében egyszeri, 12 óra időtartamú kiesésével járhat. A Magyar Telekom Nyrt. arra kéri ügyfeleit, hogy a megadott időpont után ellenőrizze végberendezései megfelelő működését (telefonkészülék, faxok, alközpontok, felügyeleti rendszerek, riasztók, stb.), és ha zavart észlel azok működésében, akkor hívja, a Magyar Telekom hálózatából díjmentesen hívható 1435-ös telefonszámot!

INDUL AZ MKIK GVI 2014. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2014. október 6.

 

 

 

 

 

 

 

 

INDUL AZ MKIK GVI 2014. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

 

 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2014. október 31-ig várjuk!

 

A szellemitulajdon-védelem hatása a versenyképességre és az innovációra - Felhívás rendezvényre

2014. október 2.

Tudta Ön, hogy néhány hónapon belül a Magyarországon hatályos külföldi szabadalmak száma ugrásszerűen megnövekedhet az egységes szabadalmi rendszer életbelépését követően? Tudta, hogy ezáltal vállalkozása több eséllyel ütközhet monopóliumba, mint eddig, s előreláthatóan több esetben áll fenn annak a veszélye, hogy szabadalombitorlást követ el?

 

Az oltalmi rendszerek és az elnyerhető oltalmi formák (szabadalom, védjegy stb.) a kutatás-fejlesztésben és az innovációban alapvetően támogató szerepet töltenek be, így ezen rendszerek ismerete és használata versenyelőnyt jelent vállalkozásának. Így annak érdekében, hogy vállalkozása felkészült legyen a jogszabályváltozások következtében kialakult helyzetekre a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának közös rendezvényt szervez.

XII. KAMARAI CSALÁDI NAP - Képgaléria

2014. szeptember 1.

Idén is nagyot szólt - XII. Kamarai Családi Nap

 

 

Augusztus 31-én XII. alkalommal rendeztük meg a Kamarai Családi Napot. Ahogy tavaly, úgy idén sem volt hiány jókedvből, rengeteg programból, valamint a ragyogó napsütésből. Íme egy összeállítás a XII. Kamarai Családi Napon készült képekből!

 

Rendezvényünkről további részleteket a szeptemberi Tolnai Kamarában olvashatnak!