Üdvözöljük a

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

FELHÍVÁS KÖZTES MESTERVIZSGA ELNÖKI PÁLYÁZATRA

2016. január 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata 6.§ (3) bekezdésében foglaltak értelmében köztes mestervizsga elnöki pályázatra nyílik lehetőség.

  >>>

 

Tisztelt Partnerünk!

2017. január 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata Dr. Parragh László, a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének vezetésével 2017. február 20-22. között üzleti delegációt szervez Berlinbe, a digitalizáció és az Ipar 4.0 témában.  A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.

A delegáció tagjai a Berlini Nagykövetség munkatársai által szervezett üzleti találkozókon, valamint céglátogatásokon vesznek részt.

 

A kiutazás a Németország iránt érdeklődő vállalkozások számára kíván segítséget nyújtani üzleti kapcsolataik fejlesztéséhez, exportjuk bővítéséhez, innovációs kompetenciáik fejlesztéséhez. Az út során tájékozódhatnak a német gazdasági és üzleti környezetről, az együttműködési lehetőségekről, továbbá tárgyalhatnak potenciális üzleti partnerekkel.

>>>

 

Ismét Vállalkozz digitálisan! - Információs Nap, ezúttal Bonyhádon

2017. január 16.

INGYENES RENDEZVÉNY!!!

 

vállalkozdigitálisan

 

INFORMATIKAI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS

Újra Információs Nap - 2017. január 26-án

 

Tisztelt Cégvezető!

 

Engedje meg, hogy ezúton meghívjuk a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt információs napjára.

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

>>>

 

Közbeszerzési ellenőrzést érintő változások

2017. január 12.

Tisztelt Kedvezményezettek!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. január 1-én hatályba lép a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet és a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 320/2015 (X.30.) Korm. rendelet módosításáról szóló Kormány rendelet.

>>>

MEGHÍVÓ - ONLINE PÉNZTÁRGÉPEKKEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

2016. december 6.

Tisztelt Vállalkozó/ Vállalkozás!

 

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Magyar Közlöny 2016. szeptember 27-ei számában megjelent a pénztárgépes rendelet módosítása, mely szerint valamennyi pénztárgép használatára újonnan kötelezettnek január 1-jétől kell online pénztárgépet üzemeltetnie.

 

A témával kapcsolatban a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NAV szakemberével tájékoztatást tart, melyre ezúton meghívjuk:

 

A tájékoztató időpontja:

2016. december 12. 10 óra

Helyszíne:

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

7100 Szekszárd Arany J. u. 23-25. III/301. oktatóterme

Előadó:

Dr. Stefán Richárd Péter, osztályvezető

NAV Operatív ellenőrzési osztály

 

>>>

Tisztelt Asszonyom/Uram!

2017. január 18.

Engedjék meg, hogy szíves figyelmükbe ajánljam az alábbi levélben található, németországi szakmai út lehetőségét, mely a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében valósul meg.

 

Köszönettel Horváth Vilmos turisztikai alelnök nevében:

 

Kovács Judit

szakreferens

Turisztikai, ill. Kézműipari Kollégium titkára

 

 

 

>>> 

 

VENDÉGLÁTÓS TANULÓK FIGYELEM! FELHÍVÁS OLASZORSZÁGI SZAKMAI GYAKORLATRA

2017. január 16.

Külföldi szakmai gyakorlati lehetőség

18. életévét betöltött pincér, szakács, vendéglátásszervező, vendéglős

>>>

TÁJÉKOZTATÓ! Milyen feltételek mellett alkalmazható az étkeztetési (vendéglátó) szolgáltatások nyújtása során a 18 %-os kedvezményes adómérték 2017. január 1-jétől

2017. január 13.

[Áfa tv. 3/A. számú melléklet II. rész 4. pont, 82. § (3) bekezdés, 305. § (2) bekezdés]

 

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa tv.) 2017. január 1-jén hatályba lépő módosítása az egyes étkeztetési (vendéglátó) szolgáltatások nyújtására a 18 %-os kedvezményes adómértéket rendeli alkalmazni. Ennek alkalmazásához együttesen több feltételnek kell megfelelnie a szolgáltatásnak. Elsődleges a szolgáltatás jelleg érvényesülése, azon túl meg kell felelni a statisztikai besorolásra alapozva meghatározott tevékenységi körnek, valamint az adott szolgáltatáscsoportba illeszkedő tevékenységnél is csak bizonyos termékkör kiszolgálása esetén lehet a kedvezményes adómértéket alkalmazni.,

 

További részleteket a mellékletben olvashatnak! 

 

>>>

FELHÍVÁS MESTERKÉPZÉSRE

2017. január 9.

Tisztelt Cégvezető!

 

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzési törvényben meghatározott feladataként 2017-ben is több szakmában szervez mesterképzést és vizsgáztatást, a tavalyi évhez hasonlóan - meghatározott keretszámmal – támogatott, vagy kedvezményes önköltséges formában.

 

Önnek és/vagy alkalmazottjának

 

MOST MÉG LEHETŐSÉGE VAN AKÁR 80%-OS TÁMOGATÁSSAL

A MESTERVIZSGA MEGSZERZÉSÉRE.

 

>>>