Üdvözöljük a

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felhívás! - megváltozott a tanulószerződés nyomtatványa

2016. július 18.

Tisztelt Olvasó! 

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a tanulószerződéshez kapcsolódó nyomtatvány megváltozott! 2016 szeptember elsejétől kizárólag csak az újat fogadjuk el! Megértésüket köszönjük! 

 

Az új nyomtatványt a mellékletben találja! 

Álláshirdetés

2016. július 18.

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felvételt hirdet dombóvári irodájába szakképzési tanácsadói pozícióba! 

 

Fényképes önéletrajzukat a kamara@tmkik.hu email címre várjuk, legkésőbb 2016. július 26-ig

 

Elvárások:

 

Felsőfokú végzettség

 

Jó kommunikációs készség

 

B kategóriás jogosítvány

 

Előny, de nem feltétel: szakképzés területén szerzett tapasztalat. 

Tájékoztató a Széchenyi Kártya ügyintézéssel kapcsolatban

2016. július 11.

Tisztelt Ügyfelek! 

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Széchenyi Kártya ügyintézés 2015. 07. 25-től 2015.08.12-ig szabadság miatt szünetel. Kérjük, hogy ezt az igénylésnél, hosszabbításnál szíveskedjenek figyelembe venni.

 

 

Klein József

Széchenyi-kártya irodavezető

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefon: 0674/529-253 Fax: 0674/411-456

Mobil: +3630/969-0220

E-mail: klein@tmkik.hu

Tájékoztató az agrár tagsági díjjal kapcsolatban

2016. június 29.

Tisztelt Vállalkozó!

 

A TMKIK részben Tagjai jelzései, illetve konkrét vállalkozói megkeresések alapján észlelte, hogy az Agrárkamara a gazdasági szereplők tömegét értesítette agrárkamarai tagságának „a vonatkozó közhiteles adatbázisokból származó információkra alapított” létrejöttéről. Az erről szóló tájékoztatásban az Agrárkamara azt szerepeltette, hogy a címzett agrárgazdasági tevékenységet folytat és szerepel az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben (a NÉBIH nyilvántartásában).

 

Kereskedelmi és iparkamarai szempontból annak az esetkörnek van jelentősége, amikor a gazdasági szereplő az agrárkamarai tevékenységet nem főtevékenységként végzi, egyben a NÉBIH nyilvántartásában is szerepel, s az agrárkamarai tagság a törvény alapján e két feltétel együttessége folytán jön létre. 

 

További részletek a folytatásban, kattintson!

dr. Fischer Sándor újrázott - tisztújító küldöttgyűlést tartott a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2016. június 23.

Négy év után ismét tisztújító küldöttgyűlést tartott a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A szavazások eredményei alapján a köztestület a következő, 2016-2020-as ciklusban az alábbi tisztségviselőkkel működik tovább: 

 

Elnök:                                         Dr. Fischer Sándor

 

Általános alelnök:                      Cziczer János

 

A Kézműves, az Ipari, a Szolgáltató, valamint a Kereskedelmi Tagozat, emellett az Etikai Bizottság és az Ellenőrző Bizottság tisztségviselőinek névsorát ide kattintva érheti el! 

 

XIV. Kamarai Családi Nap - meghívó és jelentkezési lap

2016. július 18.

Tisztelt Olvasó! 

 

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi Családi Napját, amelyre 2016-ban Tamási-Kisdádon kerül sor. A rendezvényen való részvétel feltétele a rendezett kamarai tagviszony, de a tavalyi évhez hasonlóan az érvényes kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozások részvételére is számítunk! A jelentkezési lap visszaküldésének határideje: 2016. augusztus 20

 

Jelentkezését elküldheti emailben a kamara@tmkik.hu címre, vagy postán a 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. címre. 

 

További részletek a mellékletben található meghívóban, valamint a jelentkezési lapban! 

 

Várjuk Önöket idén is, a XIV. Kamarai Családi Napra! 

JOGpont iroda - Tájékoztató az ügyfélfogadás rendjéről

2016. július 11.

Tisztelt Ügyfelek! 

 

Értesítjük Önöket, hogy a helyszínen működő JOGpont iroda (a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete, 7100 Szekszárd, Arany János utca 23-25. III. emelet, 314-es iroda) ügyfélfogadási rendje a következő: minden hónap 

 

1 hétfő: 14:30-19:30 

 

2. hétfő: 13:00-20:00 és 2. csütörtök: 10:30-15:00

 

3. hétfő: 14:30-19:30  

 

4. hétfő: 13:00-20:00

 

Ezen kívül minden szerda: 07:00-14:00 

 

Várjuk szíves érdeklődésüket! 

 

Széchenyi Henriett Gabriella

jogász

A 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntéshez tett MFKB javaslatok, valamint a felnőttképzésben 2016. június 1-től támogatható szakképesítések - Tolna megye

2016. június 30.

Tisztelt Olvasó!

 

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalára felkerültek a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok javaslatai alapján a felnőttképzésben 2016. június 1-től támogatható szakképesítések, megyei bontásban. Ugyanitt a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntéshez tett MFKB javaslatok is elérhetők! A felnőttképzés vonatkozásában jelezzük, hogy azok a javaslatok a 2016. június elsejétől egy évig terjedő időszakra vonatkoznak!

Az iskolai rendszerű képzés szakképesítéseire tett javaslatokat az alábbi linkre kattintva érheti el:

 

http://www.nive.hu/mfkb2016/?DO=21&tip=szk

 

Az iskolarendszeren kívüli képzés szakképesítéseire tett javaslatokat az alábbi linkre kattintva érheti el:

 

 

http://www.nive.hu/mfkb2016/?DO=59

 

A szakközépiskolai képzés ágazataira tett javaslatokat az alábbi linkre kattintva érheti el: 

 

http://www.nive.hu/mfkb2016/?DO=21&tip=ag

Brit EU-népszavazás - Győzött a Brexit-tábor

2016. június 24.

Megszerezte a brit EU-tagságról tartott népszavazás voksainak többségét a kilépést pártoló tábor, így véglegessé vált győzelme. A győzelemhez 16,8 millió szavazatra volt szükség, és a Brexitre, vagyis a kilépésre leadott voksok száma a péntek reggeli hivatalos adatok szerint átlépte ezt a számot.

    Az eredmények alapján a választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százalék a bennmaradásra.
    Nagy-Britannia 43 éve, 1973-ban csatlakozott az Európai Unió elődszervezetéhez, a Európai Gazdasági Közösséghez. Két évvel később is tartottak egy népszavazást arról, hogy Nagy-Britannia az EGK tagja maradjon-e, de akkor a brit választók kétharmada a bennmaradásra voksolt.
    A Brexit-tábor győzelmének hírére a font a péntek reggeli londoni kereskedésben csaknem 10 százalékos zuhanással 1,35 dollár alá, 31 éve nem mért mélypontra gyengült. A font jóval nagyobb mértékben esett, mint az 1992-es fekete szerda után, amikor a rendkívüli befektetői nyomás miatt kikerült az akkori európai átváltási mechanizmusból.
    A népszavazási eredmény nem jelenti azt, hogy Nagy-Britannia azonnal kilép az Európai Unióból. A lisszaboni szerződés vonatkozó cikkelye két évig terjedő tárgyalási folyamatot irányoz elő ilyen esetekre a kilépési feltételekről, és ez meghosszabbítható, ha ebbe az összes EU-tagállam beleegyezik.
    A referendum előtt a brit kormány visszatérő érve volt a bennmaradás mellett, hogy Brexit esetén akár egy évtizedig elhúzódó tárgyalássorozat és az ezzel járó bizonytalanság várhat Nagy-Britanniára.
    A népszavazás eredménye ugyanakkor azt jelenti, hogy nem lép életbe az a reformcsomag, amelyről David Cameron miniszterelnök a referendum kiírása előtt Brüsszellel és az uniós társállamok vezetőivel megállapodott. Ennek fő elemei közé tartozott volna a külföldi EU-tagállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók szociális ellátását szabályozó előírások jelentős szigorítása. A reformok életbe lépésének feltétele az volt, hogy a britek a népszavazáson a bennmaradásra voksolnak.
    A Brexit-párti kampány vezetői által a népszavazás előtt felvetett tervek alapján ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból, az ausztráliai elbírálási rendszerhez hasonló, pontozásos módszerre alapuló bevándorlási szabályozást kellene meghonosítania az EU-tagállamokból érkező munkavállalókkal szemben.
    Ezt a tervet Boris Johnson volt londoni polgármester és a Brexit-párti kampánytábor másik frontembere, Michael Gove igazságügyi miniszter terjesztette elő június elején. Az elképzelés alapján Nagy-Britannia 2020-ra, a következő brit parlamenti választások idejére honosítaná meg az új bevándorlási mechanizmust, amely különböző kritériumok alapján, pontozásos rendszerrel bírálná el a letelepülési és munkavállalási kérelmeket a külföldi EU-tagállamokból érkezők esetében is.
    A tervezett kritériumok között szerepel az angol nyelv magas szintű ismeretének megkövetelése, és annak előírása, hogy minden külföldi jelentkezőnek az adott munkakör betöltéséhez szükséges szakképesítése legyen.
    Ha ez a terv megvalósul, az véget vetne az uniós állampolgárok jelenlegi szabad nagy-britanniai munkavállalásának, jóllehet a már Nagy-Britanniában élő és dolgozó külföldi EU-munkavállalókra visszamenőlegesen az új szabályozás nem vonatkozna.
    A Brexit-tábor győzelme felveti az újabb skóciai függetlenségi népszavazás lehetőségét is, miután Skóciában a 32 választókörzet mindegyikében a bennmaradás hívei kerültek többségbe.
    Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, a Skóciát kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője pénteken már alig burkolt utalást is tett erre, kijelentve: az eredményekből egyértelmű, hogy Skócia népe az Európai Unióban látja országa jövőjét.
    Sturgeon elődje, Alex Salmond - aki a 2014 szeptemberében tartott, az elszakadást ellenző tábor győzelmével végződött első függetlenségi népszavazás után adta át helyét a jelenlegi skót kormányfőnek, és most a brit parlament alsóházában képviseli skóciai választókörzetét - a minap már az új függetlenségi referendum lehetséges időpontjára is egyenes utalást tett. Az EU-népszavazás kampányának egyik televíziós vitaműsorában kijelentette: Brexit esetén már a kilépés feltételeiről szóló tárgyalások két évben megszabott időszaka alatt meg kellene rendezni az újabb skóciai függetlenségi népszavazást.
    Salmond véleménye szerint ha Skóciát "akarata ellenére kirángatnák az EU-ból", akkor az újabb függetlenségi referendumon a skótok többsége már megszavazná az elszakadást Nagy-Britanniától.
    A Sinn Féin, az Észak-Írországot kormányzó koalíció második legnagyobb pártja, a britellenes katolikus mozgalom vezető politikai ereje szintén népszavazást helyezett kilátásba "az ír sziget egyesítéséről", miután Észak-Írországban 56 százalékos többségbe kerültek az EU-tagság hívei.