Üdvözöljük a

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Horgászverseny kiírás - XIV. Kamarai Családi Nap

2016. augusztus 22.

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Családi Nap 2016.

 

Horgászverseny kiírás

 

Helyszín: Kisdád, Vadászház előtti horgásztó/tározó

 

Időpont: 2016.08.28., Vasárnap

 

Szabályok: A verseny egy fordulós, minden kifogott hal mérlegelésre kerül, és egy gramm 1 pontot ér. A versenyt az nyeri aki, grammra a legtöbb halat zsákmányolja.

 

A versenyen úszós, vagy fenekező készséggel, egyszerre egy bottal, azon egy darab horoggal lehet horgászni, de tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

Mérlegelés a horgászhelyen történik a verseny befejeztével, nagyobb fogás esetén a versenybírók (30/637-0044) lemérik a kifogott halat, amely felvezetésre kerül a versenyző adataihoz, majd ezt követően kerül visszahelyezésre a vízbe.

 

A fogási esély növelése érdekében etetőanyag használata MEGENGEDETT! (Maximális mennyiség kb. 3 kg)

A kifogott halak a verseny befejeztével, mérlegelés után visszahelyezésre kerülnek!

Megjegyzés: Amennyiben az akasztás a verseny végét jelző sípszót / kürtszót megelőzően megtörtént, úgy a megszákolt hal beleszámolható a horgász által zsákmányolt össz. mennyiségbe.

A versenyzőnek körültekintő módon, a lehetőségekhez képest kíméletesen kell a kifogott halakkal bánni!

 

A kifogott halak egymásnak történő átadása TILOS!!!! Kizárást von maga után!(mindként versenyző kizárásra kerül)

 

Kategóriák és díjazás: A verseny férfi, női és gyermek kategóriában kerül megrendezésre (14 év alatti tekinthető gyermeknek)

Mindegyik kategória I-III. helyezettjei kerülnek díjazásra.

 

Program:    

730-745-ig regisztráció(nevezés)

                   

  745-800-ig sorsolás 

                    

800-825-ig horgászhelyek elfoglalása, felkészülés

                    

825-etetés 830-tól verseny (mindkettőt dudaszó jelzi)

830-1130-ig verseny

1125 kor 5 perc a verseny végéig jelzés (dudaszó)

                    

1130—kor verseny vége jelzés, (dudaszó) mérlegelés

 

Eredményhirdetésre és a nyeremények átadására a rendezvény (Kamarai Családi Nap) végén, a közös eredményhirdetés során kerül sor.

 

A versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőség az esetleges károkért felelősséget nem vállal!

 

Szekszárd, 2016.08.17.

 

                                                                                               Szervezők:

                                                                                      Gyulaj Zrt., TMKIK

Iskolakezdési támogatás a munkahelyeken - Nemzeti Adó- és Vámhivatal

2016. augusztus 17.

Az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatás, amit a szülők tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására használhatnak fel. A támogatást – papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott – 2016. július 3-tól december 31-ig beváltható – utalvány formájában kaphatják azok, akiknek gyermeke közoktatási intézményben tanul.

 

Iskolakezdési támogatást kaphat az, aki közoktatásban tanuló gyermeknek, tanulónak családi pótlékra vagy bármely uniós tagállamban hasonló ellátásra jogosult szülője, gyámja vagy annak vele közös háztartásban élő házastársa. A támogatáshoz a munkahelyen kell nyilatkozni arról, hogy a munkavállaló megfelel a feltételeknek.

Az iskolakezdési támogatás összege tanulónként a minimálbér 30 százalékát meg nem haladó összeg, 2016-ban maximum 33 300 forint, ami több gyerek esetében többszöröződik. Az iskolakezdési támogatás abban az évben adható először, amikor az igénylő gyermeke megkezdi általános iskolai tanulmányait.

Az iskolakezdési támogatás után az adót a munkáltatónak kell megfizetnie. Az adó alapja a juttatás 1,19-szerese. A juttatást 15 százalékos mértékű szja és 14 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás terheli.

 

 

Újdonságok a Nyárzáró Családi Napon!

2016. augusztus 5.

Aquazorbinggal, buborék focival, íjászattal egyebek mellett ezekkel az újdonságokkal és csakúgy, mint tavaly, rengeteg értékes ajándékkal várjuk Önöket az idei Családi Napra! A rendezvényen fellép a csámpai Country Road Club, valamint a Holló Együttes is, így zenés-táncos programokban sem lesz hiány! További részletek a mellékelt meghívóban!

 Like

 

Szeretettel várunk mindenkit kamaránk nyárzáró családi napjára! 

XIV. Kamarai Családi Nap - meghívó és jelentkezési lap

2016. július 18.

Tisztelt Olvasó! Like

 

 A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi Családi Napját, amelyre 2016-ban Tamási-Kisdádon kerül sor. A rendezvényen való részvétel feltétele a rendezett kamarai tagviszony, de a tavalyi évhez hasonlóan az érvényes kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozások részvételére is számítunk! A jelentkezési lap visszaküldésének határideje: 2016. augusztus 24

>>>

JOGpont iroda - Tájékoztató az ügyfélfogadás rendjéről

2016. július 11.

Tisztelt Ügyfelek! 

 

Értesítjük Önöket, hogy a helyszínen működő JOGpont iroda (a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete, 7100 Szekszárd, Arany János utca 23-25. III. emelet, 314-es iroda) ügyfélfogadási rendje a következő: minden hónap 

 

1 hétfő: 14:30-19:30 

 

2. hétfő: 13:00-20:00 és 2. csütörtök: 10:30-15:00

 

3. hétfő: 14:30-19:30  

 

4. hétfő: 13:00-20:00

 

Ezen kívül minden szerda: 07:00-14:00 

 

Várjuk szíves érdeklődésüket! 

 

Széchenyi Henriett Gabriella

jogász

Meghosszabbított jelentkezési határidő - XIV. Kamarai Családi Nap

2016. augusztus 22.

Felhívás! 

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a XIV. Kamarai Családi Nap jelentkezési határidejét meghosszabbítottuk! A jelentkezési lap visszaküldésének új határideje: augusztus 24., szerda

 

Jelentkezését elküldheti emailben a kamara@tmkik.hu címre, vagy postán a 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. 

 

Jelentkezési lapot a mellékletben talál! 

 

Várjuk szeretettel nyárzáró családi napunkra! 

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2016 - Felhívás

2016. augusztus 16.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2016” címmel. A pályázat célja, hogy díjazza azokat a munkáltatókat, akik a legkiemelkedőbb jó gyakorlatot tudják bemutatni a felelős foglalkoztatás területén. A pályázatuk alapján kiválasztott 30 pályázó lehetőséget kap a Felelős foglalkoztató vagyok elnevezésű, 2016 november 24-én megrendezésre kerülő konferencián való kiállításra, valamint a nevezéssel pályáznak is egyben „Az Év Felelős Foglalkoztatója” Vándordíjra.  A CSR komplex, sokoldalú jelenség az üzlet és a társadalom érintkezési felületén. Az eredetileg csupán a nagyvállalatokra kidolgozott koncepció ma már társadalmi, gazdasági és intézményi változásokat foglal magában, és belátható időn belül szinte kikerülhetetlenné válik az üzleti életben. 

Valódi célja, hogy a vállalat gazdálkodását fenntarthatóvá tegye, ezáltal járuljon hozzá a környezet és a társadalom fenntarthatóságához, de ez csak abban az esetben működhet, ha a felelősség kérdését stratégiai szinten értelmezik és kezelik, hiszen annak az egész működést át kell hatnia és nem szabad, hogy célja csupán a jó hírnév növelése legyen. 

A felelős foglalkoztatásnak és az ehhez társuló pozitív megítélésnek pedig egyre markánsabb a szerepe a megújult munkaerő gazdálkodási trendekben, az új generációk bevonzásában és megtartásában. 

Az elmúlt évek gyökeres változást hoztak CSR témában Magyarországon is. 

A vállalatok társadalmi felelősségének koncepciója az üzleti etika sikersztorija lett. A CSR a gazdasági párbeszéd valamint gyakorlat tárgyává vált.  Egyre több iránymutatás, ajánlás, szabvány születik a vállalati felelősség értékelésére, rangsorolására, a hozzá kapcsolódó folyamatok megfogalmazására. 


Majd minden nagyvállalat, és egyre több kisebb szereplő foglalkozik valamilyen módon a kérdéssel, egyre többen hangsúlyozzák a társadalom a foglalkoztatás és a környezet számára hasznos tevékenységeiket. 

Fontos szerepe van a költségcsökkentésben, fogyasztói kapcsolatokban, HR folyamatokban, fejlődési és újítási lehetőségekben. 

A CSR szoros kapcsolatot igényel a szervezetek külső és a belső érintettjeivel, ezáltal lehetőséget biztosít, hogy megismerje piaci környezetét és előnyt szerezzen a gyorsan változó társadalmi elvárásokkal. Ez új piacok kialakulásának és növekedési lehetőségek előmozdítója lehet.

Felhívás! - megváltozott a tanulószerződés nyomtatványa

2016. július 18.

Tisztelt Olvasó! 

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a tanulószerződéshez kapcsolódó nyomtatvány megváltozott! 2016 szeptember elsejétől kizárólag csak az újat fogadjuk el! Megértésüket köszönjük! 

 

Az új nyomtatványt a mellékletben találja! 

Álláshirdetés

2016. július 18.

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felvételt hirdet dombóvári irodájába szakképzési tanácsadói pozícióba! 

 

Fényképes önéletrajzukat a kamara@tmkik.hu email címre várjuk, legkésőbb 2016. július 26-ig

 

Elvárások:

 

Felsőfokú végzettség

 

Jó kommunikációs készség

 

B kategóriás jogosítvány

 

Előny, de nem feltétel: szakképzés területén szerzett tapasztalat.