Nem inzultálni, hanem konzultálni - kamaránkban járt Koszorús László helyettes államtitkár

2015. július 2.

"Nem egy büntető-, hanem egy barátságos hatóság létrehozása volt a cél" - ezt mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára mai, kamaránkban tett látogatása során. Koszorús László kiemelte, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban egy évvel ezelőtt jött létre a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárság, amelynek legfőbb feladata, hogy ténylegesen is a fogyasztók érdekeit védje. A helyettes államtitkár elmondta, nem a bírságolás a cél, hanem az állandó, folyamatos kommunikáció a fogyasztókkal, a vállalkozókkal, mint fogalmazott mottójuk: nem inzultálni, hanem konzultálni!

 

Koszorús László a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület meghívásának eleget téve járt Szekszárdon. A helyettes államtitkár részt vett a megyei testület egyik ülésén, majd egy sajtótájékoztató után a Tolna Megyei Békéltető Testület tagjaival konzultált a mindennapi munkában jelentkező problémákról, a jogszabályi változásokról és a fogyasztóvédelmi szakmai irányokról.

 

További részletek a Tolnai Kamara következő számában!

Tájékoztatás szabadságról

2015. június 25.

Tisztelt Partnerünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy a Széchenyi Kártya ügyintézése Kamaránkban, szabadság miatt szünetel:

 

2015.07.20. és 2015.08.10. között

 

Kérjük, hogy új igénylésnél, vagy hosszabbításkor ezt szíveskedjenek figyelembe venni.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Üdvözlettel:

 

 

             Klein József

Széchenyi-kártya irodavezető

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefon: 0674/411-661, Fax: 0674/411-456

Mobil: +3630/969-0220

E-mail: klein@tmkik.hu

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása - GINOP-1.2.2-15

2015. június 17.

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

 

GINOP 1.2.2-15

 

A felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

 

Támogatható tevékenységek bemutatása

a) Új eszköz beszerzése – kötelező projektelem

b) Az anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése - önállóan nem támogatható projektelem

c) Az új eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházás – önállóan nem támogatható projektelem

d) Információs technológia-fejlesztés: kizárólag az új berendezéshez kapcsolódó új informatikai eszközök és szoftverek – önállóan nem támogatható projektelem

e) Online megjelenés: domain név regisztráció és hozzá tartozó webtárhely, honlapkészítés – önállóan nem támogatható projektelem

f) Az új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések – önállóan nem támogatható projektelem

 

Amennyiben a beruházás révén megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatására kerül sor, a Felhívás keretében támogathatóak az alábbi tevékenységek is:

 

g) A megváltozott munkaképességű munkavállalók munkakörülményeit, a minőségi munkavégzés feltételeinek megteremtését segítő új eszközök beszerzése – önállóan nem támogatható projektelem

h) A létesítmények akadálymentesítése, a megváltozott munkaképességű személyek munkakörülményeinek javítását célzó infrastrukturális és ingatlan beruházás és átalakítás – önállóan nem támogatható projektelem

i) Az akadálymentes munkavégzést szolgáló információs technológiafejlesztés – önállóan nem támogatható projektelem

 

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be

Mikro-, kis-, és középvállalkozások:

 

a) amelyek, vagy amelyeknek 50%-nál nagyobb tulajdonrésszel rendelkező tulajdonos vállalkozása vagy magánszemély tulajdonoson keresztül kapcsolódó5 vállalkozása rendelkezik legalább egy lezárt (beszámoló/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele;

 

b) amelyek, vagy amelyeknek 50%-nál nagyobb tulajdonrésszel rendelkező tulajdonos vállalkozás vagy magánszemély tulajdonoson keresztül kapcsolódó vállalkozása éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt;

 

c) amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei,

 

d) amelyek egy teljes (365 napos), lezárt üzleti évvel nem rendelkező bejegyzett vállalkozások, és amelyek projektje a felhívás szakmai mellékletében szereplő feldolgozóipari tevékenység fejlesztésére irányulnak. Ezen vállalkozásokra nem vonatkozik a felhívásban meghatározott minimum átlagos statisztikai állományi létszámra vonatkozó követelmény.

 

Jogi forma szerint:

a) kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok,

b) SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók, egyéni cégek

c) szövetkezetek.

 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja

a) A támogatási kérelmek benyújtása 2015. július 09-től 2017. július 10-ig lehetséges.

b) A támogatási kérelem benyújtásának módja: Online benyújtás elektronikus kitöltő-programon keresztül.

 

További részletekért kattintson!

GranitTorgCentre LLC kereskedelmi ajánlata – Kijev, Ukrajna

2015. június 10.

Tisztelt Olvasó!

 

Ezúton közöljük Magyarország Kijevi Nagykövetségének Külgazdasági Irodájának felhívását!

 

A Zsitomír megyei (Ukrajna) GranitTorgCentre LLC erőműi-szén, valamint antracit magyarországi értékesítéséhez keres üzleti partnereket! A vállalat angol nyelvű kereskedelmi ajánlata a mellékletben található.

Belga beszállítói lehetőség - aluminium extrudált világítótest profilok gyártása

2015. május 21.

Tisztelt Vállalkozók! 

 

A Fosfari Lighting belga cég magyarországi beszállítót keresextrudált alumínium világítótest profilok gyártására.

 

A válaszokat a belga cég az alábbi elérhetőségeken várja:

 

Fosfari Lighting

Oude Keerbergsebaan 2b, B-2820 Rijmenam

Belgium

 

Sander Wynants

Tel +32 15 51 85 34

Mob +32 494 34 34 32

Email: sander@fosfari.be

Megduplázták a Széchenyi Kártya hitelkeretét - KAVOSZ sajtóközlemény

2015. július 1.

A Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. javaslatára a kormány a korábbi 25 millióról 50 millió forintra emelte a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel maximálisan igényelhető összegét.

 

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a Program máig legnépszerűbb hitelkonstrukciója, amely kedvezményes feltételekkel segíti a már legalább egy éve működő, hazai mikro-, kis- és középvállalkozások likviditási problémáinak megoldását. A jelenleg 1,5%-os alapkamatnak és az állam által nyújtott támogatásoknak köszönhetően a hitelkonstrukció minden eddiginél olcsóbban és egyszerűbben érhető el a kkv szektor számára.

 

 

További részletek a cikkben!

Új lehetőségek a Tolna megyei vállalkozások előtt - Felhívás rendezvényre

2015. június 16.

Meghívó

 

A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

Tisztelettel meghívja Önt az


„Új lehet
őségek a Tolna megyei vállalkozások előtt című gazdasági fórumára

időpont:

 

2015. június 23. 14:00

Helyszín:

 

Babits Mihály Kulturális Központ, I. emelet, Parászta terem

Szekszárd, Szent István tér 15-17.

 

A részletekért kattintson!

Támogatott részvételi lehetőség élelmiszerimportőrök számára a mexikói "International Agribusiness round table" című eseményen - Tuxtla Gutiérrez, 2015. augusztus 4-5.

2015. június 17.

Tisztelt Olvasók!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a ProMéxico támogatásával magyar élelmiszerimportőrök utazhatnak ki a 2015. augusztus 4-5-én Tuxtla Gutiérrezben megrendezésre kerülő „International Agribusiness round table" című, üzletember-találkozóval egybekötött vásárra, Mexikóba.

 

Mexikó a világ egyik legfontosabb élelmiszer-exportőre. Az eseményen a következő termékeket lehet majd megtalálni: zöldségek és gyümölcsök, feldolgozott élelmiszerek, üdítőitalok, magok, kávé, marha- és sertéshús, méz, cukor- és édesítőszerek, fűszerek, organikus termékek és virágok.

A részletes tájékoztatás a mellékelt anyagban található.

 

A kiutazás feltételei:

magyar bejegyzésű élelmiszerimportőr cég

szándék mexikói élelmiszeripari termékek megvásárlására

angol és / vagy spanyol nyelvtudás

részvétel a váráson és az üzleti találkozókon

 

További részletekért és az angol nyelvű mellékletért kattintson!

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése - GINOP 1.2.1-15

2015. június 17.

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

 

GINOP 1.2.1-15

Jelen felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítése, amely során korszerű termék előállítási képességek megteremtésének és bővítésének céljából lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

A jelen felhívás célcsoportjába azon vállalkozások (és vállalkozók) tartoznak, amelyek hozzáadottérték-növekedési potenciállal vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik.

 

Támogatható tevékenységek bemutatása

A Felhívás keretében az alábbi, kizárólag a felhívás 1. számú szakmai mellékletében felsorolt TEÁOR besorolás szerinti fejlesztésekhez kapcsolódó tevékenységek támogathatóak:

a) Gyártáshoz kapcsolódó, új termelő eszköz beszerzése – kötelező projektelem

b) Az új gyártási folyamat során az anyagmozgatáshoz és/vagy a raktározáshoz és/vagy a csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése - önállóan nem támogatható projektelem

c) Az új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházás – önállóan nem támogatható projektelem

d) Információs technológia-fejlesztés, kizárólag az új termelő berendezéshez kapcsolódó új informatikai eszközök és szoftverek – önállóan nem támogatható projektelem

e) Az új termelő eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések – önállóan nem támogatható projektelem

 

Amennyiben a beruházás révén megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatására kerül sor, a felhívás keretében támogathatóak az alábbi tevékenységek is:

f) a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkakörülményeit, a minőségi munkavégzés feltételeinek megteremtését segítő eszközök beszerzése – önállóan nem támogatható projektelem

g) a termelő létesítmények akadálymentesítése, a megváltozott munkaképességű személyek munkakörülményeinek javítását célzó infrastrukturális és ingatlan beruházás és átalakítás – önállóan nem támogatható projektelem

h) az akadálymentes munkavégzést szolgáló információs technológiafejlesztés – önállóan nem támogatható projektelem

 

Támogatást igénylők köre

Jelen Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:

Mikro-, kis-, és középvállalkozások:

a) amelyek, vagy amelyeknek 50%-nál nagyobb tulajdonrésszel rendelkező tulajdonos vállalkozása vagy magánszemély tulajdonoson keresztül kapcsolódó5 vállalkozása rendelkezik legalább egy lezárt (beszámoló/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele),

b) amelyek, vagy amelyeknek 50%-nál nagyobb tulajdonrésszel rendelkező tulajdonos vállalkozása vagy magánszemély tulajdonoson keresztül kapcsolódó6 vállalkozása éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt.

c) amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

 

Jogi forma szerint:

a) kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok,

b) SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók, egyéni cégek,

c) szövetkezetek.

 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja

a) A támogatási kérelmek benyújtása 2015. július 9-től 2017. július 10-ig lehetséges.

b) A támogatási kérelem benyújtásának módja: Online benyújtás elektronikus kitöltő-programon keresztül.

 

További részletekért kattintson!