Üdvözöljük a

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

MEGHÍVÓ - ONLINE PÉNZTÁRGÉPEKKEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

2016. december 6.

Tisztelt Vállalkozó/ Vállalkozás!

 

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Magyar Közlöny 2016. szeptember 27-ei számában megjelent a pénztárgépes rendelet módosítása, mely szerint valamennyi pénztárgép használatára újonnan kötelezettnek január 1-jétől kell online pénztárgépet üzemeltetnie.

 

A témával kapcsolatban a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NAV szakemberével tájékoztatást tart, melyre ezúton meghívjuk:

 

A tájékoztató időpontja:

2016. december 12. 10 óra

Helyszíne:

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

7100 Szekszárd Arany J. u. 23-25. III/301. oktatóterme

Előadó:

Dr. Stefán Richárd Péter, osztályvezető

NAV Operatív ellenőrzési osztály

 

>>>

Az innováció, mint kitörési lehetőség - Meghívó

2016. november 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciát szervez a mikro-, kis- és középvállalkozások innovációs képességeik fejlesztése, ösztönzése céljából,

 

Az innováció, mint kitörési lehetőség

címmel.

 

Az eseményre Budapesten kerül sor.

 

Programismertető:

 

8.30−9.30 Regisztráció

 

Délelőtt: Plenáris előadások

 

9.30−9.35 Előadók bemutatása

 

9.35−9.45 Köszöntő

Dr.Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

 

9.45−9.55  Nyitóbeszéd

Dr.Rákossy Balázs, államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós források felhasználásáért felelős államtitkárság

 

9.55−10.15 A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatás, fejlesztés és innováció területén betöltött szerepe és feladatai

Előadó: Dr.Pálinkás József, elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

 

10.15−11.00 A K+F minősítés gyakorlata, előnyei

Előadó: Farkas Szabolcs, elnökhelyettes, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

 

 

11.00−11.15 Kávészünet

 

 

11.15−12.00  KFI és kockázati tőke,Start-up/spin off – tapasztalatok, lehetőségek, előnyök, hátrányok

Előadó: Valner Szabolcs, igazgató, Digital Factory

 

12.00−13.00 Ebédszünet

 

 

 

13.00−16.00 

 

 

Robotika

 

Interaktív bemutató a robottechnológiáról

 

 

KUKA Robotics Hungária Ipari Kft.

 

 

 

 

 

Időpont, helyszín:

 

2016. november 24. (csütörtök)

Aquincum Hotel 1036, Budapest, Árpád fejedelem útja 94.

 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a következő linken keresztül: Jelentkezés_Innovációs konferencia.

 

Szakmaszerkezeti rendelet 2016

2016. október 26.

Tisztelt Olvasó! 

 

A Magyar Közlöny 164. számában megjelent a Kormány 317/2016. (X. 25.) Korm. rendelete a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2017/2018. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről.


http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK16164.pdf

 

A támogatott, a nem támogatott és a korlátozottan támogatott szakképesítések a 2017/2018. tanévtől az iskolai rendszerű képzésben megyénként és a fővárosra lebontva - Tolna megye: 6. oldaltól.

 

A korlátozottan támogatott szakképesítések keretszámai fenntartónként Tolna megyében - 105. oldaltól. 

 

A támogatott, a nem támogatott és a korlátozottan támogatott ágazatok a 2017/2018. tanévtől az iskolai rendszerű képzésben megyénként és a fővárosra lebontva - 120. oldal.

 

A korlátozottan támogatott szakközépiskolai ágazatok keretszámai fenntartónként Tolna megyében - 140. oldal. 

 

Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló kormányrendelet alapján a 2017/2018-as tanévben induló képzésekben tanulmányi ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítések - Tolna megye: 152. oldal. 

 

A rendészet és közszolgálat szakközépiskolai ágazat keretszámai fenntartónként - 155. oldal. 

 

JOGpont iroda - Tájékoztató az ügyfélfogadás rendjéről

2016. július 11.

Tisztelt Ügyfelek! 

 

Értesítjük Önöket, hogy a helyszínen működő JOGpont iroda (a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete, 7100 Szekszárd, Arany János utca 23-25. III. emelet, 314-es iroda) ügyfélfogadási rendje a következő: minden hónap 

 

1 hétfő: 14:30-19:30 

 

2. hétfő: 13:00-20:00 és 2. csütörtök: 10:30-15:00

 

3. hétfő: 14:30-19:30  

 

4. hétfő: 13:00-20:00

 

Ezen kívül minden szerda: 07:00-14:00 

 

Várjuk szíves érdeklődésüket! 

 

Takács Máté 

jogász

INDUL AZ MKIK GVI 2016. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2016. október 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 8-10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://ola.gvi.hu/konjunktura címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2016. október 28-ig várjuk!

Egykapus ügyintézés az építésügyben

2016. november 16.

Átalakult az e-epites.hu weboldal. Az építtetők, tervezők, kivitelezők és az építésügyi hatóságok számára nélkülözhetetlen portálon minden építésügyi alkalmazás egyetlen belépéssel elérhetővé válik, megteremtve ezzel az egykapus ügyintézés lehetőségét – jelentette be Füleky Zsolt Miskolcon, a regionális építész kamarai rendezvényen. A megújult honlap november 9-én állt munkába.

 

 

November 9-én megújult az e-epites.hu portál, mely egykapus e-építésügyi ügyintézésre nyújt lehetőséget az eddigi széttagolt weboldalak helyett. Az egykapus építésügy most élesített felülete minden építésügyi alkalmazás közös belépési pontjaként funkcionál. A megújult portál közel 30 eddig működő felület feladatát látja el – mondta el Füleky Zsolt építészetért és építésügyért felelős helyettes államtitkár szerdán Miskolcon, a regionális építész kamarai rendezvényén.

Elegendő egy alkalommal, ezen az oldalon beírni az ügyfélkapus jelszót, majd az integrált belépésnek köszönhetően a továbbiakban minden egyedi felület és alkalmazás innen nyitható meg. Az építésügy jól ismert alkalmazásai, mint például az ÉTDR, E-építési napló, E-közmű, stb. mind megtalálhatóak a megújult felületen.

Az elektronikus építésügy honlapja asztali gépen kívül tabletre és mobilra is optimalizált, megkönnyítve a havi 130 ezer látogató feladatát.  A legnagyobb érdeklődésre számot tartó tartalmak és funkciók látványosan és könnyen megtalálhatók, az oldal könnyen navigálható és jól áttekinthető. Az egykapus rendszerben ezek a felhasználók novembertől az új, könnyen kezelhető felületen intézhetik építésüggyel kapcsolatos ügyeiket. Az új weboldal a megszokott www.e-epites.hu címen érhető el.

Ismét Vállalkozz digitálisan! - Információs Nap, ezúttal Bátaszéken

2016. november 15.

INGYENES RENDEZVÉNY!!!

 

vállalkozdigitálisan

 

INFORMATIKAI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS

Újra Információs Nap - 2016. december 1-én

 

A programsorozat célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan!

2016. október 19.

INGYENES RENDEZVÉNY

 

vállalkozdigitálisan

 

INFORMATIKAI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS

Újra Információs Nap - 2016. november 3-án

 

A programsorozat célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

WorldSkills Abu Dhabi 2017 - szponzori felhívás

2016. október 5.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szponzori felhívást tesz közzé vállalkozások, szakmai szervezetek és szövetségek, intézmények számára a WorldSkills Abu Dhabi 2017 verseny támogatására. A felhívásban szereplő szakmák a továbbra kattintva a letölthető szponzori felhívás mellékletében olvashatók.

 

A  WorldSkills Abu Dhabi 2017 versenyre való felkészülés érdekében a Kamara olyan szponzoráló gazdasági vállalkozások, szakmai szervezetek és szövetségek, intézmények jelentkezését várja, amelyek egyetértenek a szervezetek honlapján olvasható célkitűzésekkel és támogatni kívánják hazánkat a szervezetek munkájában, valamint segíteni akarják a tapasztalatok beépülését a magyar szakképzés és felnőttképzés rendszerébe. A szervezetek munkájáról további információt talál a www.skillshungary.hu honlapon.

 

1. Ács

2. Autószerelő
3. Bádogos
4. CNC maró
5. Elektronika
6. Gépészeti tervezés – CAD
7. Géplakatos
8. Gipszkartonszerelő, szárazépítő
9. Gyártósori gépbeállító
10. Logisztika, szállítmányozás
11. Víz-, gáz- és fűtésszerelő

 

 A szponzori jelentkezések határideje: 2016. október 31. 12.00 óra, mely idő az anyag elektronikus megküldésének legkésőbbi időpontja, illetve a postai feladás dátuma.

A szponzori felhívás letölthető az alábbi linkre kattintva:
Letölthetők: WorldSkills AbuDhabi 2017 Szponzori felhívás